Gulerodskage med tranebær

Gulerodskage med tranebær

10 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 1 time

Kagedej
250 g sukker
3 æg
2 dl solsikkeolie
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g revne gulerødder
50 g hakkede valnødder
50 g hakkede tørrede tranebær

Pynt
200 g flormelis
1 citron, saften og skal

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder, valnødder og hakkede tranebær i.

Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag kagen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag glasur, der røres på flormelis og citronsaft – dekorer med lidt revet citronskal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN