Kakaomacarons

Kakaomacarons
med hvid chokoladeganache og hindbær

50 macarons (100 enkeltvis)
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time
hviletid: 30 min
bagetid: 15 min

Macarons
5 past. æggehvider
500 g flormelis
200 g mandelmel
20 g kakaopulver

Hvid chokoladeganache
200 g god hvid chokolade
70 g piskefløde
25 g blødt smør
2-3 spsk frysetørret hindbær (eller evt. lakridspulver)

Macarons: Pisk æggehviderne let luftige og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk længe og kraftigt indtil en tyk, sej marengs er opnået. Bland mandelmel med kakao og rør det i marengsmassen. Rør længe nok til at massen bliver sej men tilpas medgørlig til, at den lige akkurat flyder sammen når der afsættes toppe.

Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt ca. 100 små macarons fordelt på 2 bageplader beklædt med bagepapir. De skal ca. være 2,5 cm i diameter inden de flyder lidt ud. Lad de små kager stå og lufttørre i 30 min. inden de bages ved 160 grader i ca. 15 min. De skal lige kunne slippe bagepapiret, men stadig være lidt seje i midten.

Hvid chokoladeganache med hindbær: Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den dernæst over chokoladen. Rør energisk med en dejskraber i midten af skålen indtil en glat og blank creme opnåes. Man kan anvende en stavblender til at blende massen helt jævn, hvis den ikke smelter ordentligt sammen. Rør det bløde smør i og tilsæt frysetørrede hindbær (kan evt. blendes fint forinden). – prøv at erstatte hindbær med lakridspulver efter smag.

Lad ganachen sætte sig lidt ved stuetemperatur og kom den da i en sprøjtepose. Afsæt små runde klatter på halvdelen af de afkølede macarons og saml kagerne to og to. Dekorer med et drys hindbærstøv eller kakao.

Opbevares på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN