Krydderkage med pecannød, tranebær og hvid chokolade
10 pers.
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Bagetid: 50 – 60 min
Temperatur: 175 grader, varmluft
Kage
3 æg, str M/L
250 g lyst rørsukker
2 dl solsikkeolie
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
100 g pecannødder
100 g tørrede tranebær
100 g hvid chokolade
1 stort madæble
Hvid chokoladecreme
100 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
1 blad husblas
I øvrigt (evt.)
Pecannødder til pynt
Bladguld
Bærstøv til at drysse med
En sløjfe til at binde om kagen
Fremgangsmåde: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt olie. Bland hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel og salt og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen. Tilsæt grofthakkede pecanødder, tranebær, hakket hvid chokolade og groft revet æble. Rør dejen godt sammen og kom den i en springform foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
Hvid chokoladecreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen i grove stykker og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade af to omgange mens der røres. Lad chokolade og fløde smelte sammen til en jævn masse. Rør den afdryppede husblas i den varme chokoladefløde. Sørg for at husblassen er helt opløst. Dæk skålen til at sæt den på køl i et par timer, til cremen er helt kold.
Inden servering: Pisk den kolde chokoladefløde stiv med en elpisker og afsæt små toppe ovenpå kagen og dekorer med sløjfe, pecannødder, bladguld og bærstøv. – (mindre kan også gøre det)