Kirsebærmazarin

Kirsebærmazarinkage med hvid chokolademousse

10 pers.
sværhedsgrad: medium
Arbejdstid: 30 min
Bagetid: 45 min
Temperatur: 160 grader, varmluft

Hvid chokolademousse
200 g hvid chokolade
5 dl piskefløde
1 blad husblad
fintrevet skal af 1 lime

Mazarinkage
1 polynesisk vaniljestang
300 g sukker
300 g blødt smør
300 g marcipan
6 æg
150 g hvedemel
150 g mandelmel
fintrevet skal af 1 citron
300 g kirsebær

Hvid chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i en halv time. Hak chokoladen groft. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt til al chokoladen er opløst. Tilsæt husblassen og rør til husblassen er opløst. Riv limeskallen fint og rør det i fløden. Kom chokoladefløden i en skål og dæk til med husholdningsfilm. Sæt det på køl til massen er helt kold, mindst 3 timer. Lav i mellemtiden kagen.


Mazarinkage: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker, smør og marcipan sammen til en helt jævn masse. Ælt æggene ind i massen et efter et, og rør til sidst mel, mandelmel og citronskal ind i dejen. Smør en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) og fordel massen i en jævnt lag i formen.

Halvér kirsebærrene og fjern stenene. Fordel kirsebærrene over kagen og tryk dem lidt ned i overfladen.

Bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 45 min. til kagen er fast og giver efter ved let tryk. Vend kagen ud på hovedet og lad den køle af.

Pisk den helt kolde chokoladefløde fast med en elpisker og fordel cremen ovenpå den kolde kage. Server evt. kagen med friske kirsebær og dekorér med lidt bladguld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN