Nytårstærte

Nytårstærte med chokolade

1 tærte – Ø20 cm
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 40 min
køletid: 2 timer
bagetid: 15-20 min

Tærtebund
220 g økologisk hvedemel
85 g flormelis
1/2 tsk fint salt
125 g blødt smør
1 æg
30 g mandelmel
1 pk Odense Kransekagemasse

Chokoladeganache
150 g god mørk chokolade
1,25 dl piskefløde
1 spsk honning

I øvrigt
Friske bær/frugter efter sæson
1 spsk flormelis
vaniljeis eller cremefraiche

Bland mel, flormelis, salt, og smør til det minder om brødkrummer. Pisk ægget let sammen og kom det i blandingen. Saml nu dejen med hænderne. Stop så snart dejen er ensartet og glat. Læg dejen i en pose og på køl i ½ time inden den rulles ud og fyldes i en tærteform. Tryk dejen godt fast langs kanten. Prik bunden med en gaffel. Sprøjt en rand af kransekagemasse op langens tærtens kant. Sørg for at komme godt op langs siderne. Bag bunden ved 190 grader i 15-20 min. til kanter og bund er gyldne. Lad tærtebunden køle af i formen inden den befries.

Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden og honning op til lige under kogepunktet og hæld halvdelen over chokoladen. Rør energisk i bunden af skålen med en dejskraber indtil cremen samler sig og bliver mørk og blank, tilsæt da den anden halvdel af den varme honningfløde og gentag processen. Hæld chokoladeganachen i den afkølede tærtebund og sæt på køl i 2 timers tid til ganachen har sat sig.

Dekorér kagen med sæsonens friske bær eller frugter og et drys flormelis. Kan f.eks. serveres med vaniljeis eller kold cremefraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN