Små jordbærtærter

Privatfoto: Annemette Voss

Jordbærtærter i portionsstørelse

2 stk.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time
bagetid: 20-25 min
køletid: 30 min

Mørdej
50 g koldt smør
90 g hvedemel
45 g flormelis
1 æggeblomme

Mazarinmasse
50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
1 æg, str M/L

Chokoladelag
50 g god mørk chokolade

Vaniljecreme
20 g maizena majsstivelse
2 spsk sødmælk
1/2 vaniljestang
50 g lyst rørsukker
et nip salt
2 æggeblommer
1,5 dl sødmælk

Hyldeblomstgelé
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 blade husblas

I øvrigt
12 store flotte jordbær
1 tsk hakkede usaltede pistacienødder

Mørdej: Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time. Lav mazarinfyldet.

Mazarinmasse: Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange. Pisk ægget sammen og ælt det tilsidst i massen.

Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd to små tærteforme med med dejen. Tryk godt fast langs kanterne.

Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages. Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20-25 min til tærterne er gyldne på overfladen. Tag ud af ovnen. Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formen.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Smør den i et jævnt lag ud på overfladen af de afkølede tærter.

Vaniljecreme: Rør maizenaen ud i 2 spsk sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen i en skål og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i mindst 30 min.

Hyldeblomstgelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog hyldeblomstsiruppen op i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Rør det sammen. Lad det køle af ved stuetemperatur. Det tager 1 times tid. Hvis geléen når at sætte sig for meget kan den lunes ved svag varme til den har en mere flydende konsistens.

Samling af kagerne: Fordel en smule vaniljecreme på midten af hver tærte i en høj top. Placer friske og regjorte jordbær herom. Pensl med hyldeblomstgelé i et jævnt tykt lag. Dekorer til slut med pistacienødder. Opbevares på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN