Broccolitærte med feta

foto: Stine Munk, for OBH Nordica – fra Bagning vi samles om

Denne lækre grovtærte med broccoli og feta smager så englene synger. Det lækre rødløgsfyld gør hele forskellen, og dét må du ikke snyde dig selv for. Den er en helt klar favorit i min familie – og du kan variere den nemt. Erstat evt. feta med gorgonzola eller gedeost, hvis du er til den slags.

Broccolitærte med feta

8 pers
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 40 min
Hviletid: 30 min
Bagetid: 35-45 min

Tærtedej
150 g blødt smør
1 spsk flormelis
200 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 æg (str L)

Søde rødløg
3 rødløg
10 g smør
2 spsk rørsukker
2 spsk balsamico

Æggefyld
2 dl creme fraiche 18%
3 æg
1 tsk havsalt
lidt revet muskatnød
friskkværnet peber

I øvrigt
2 broccoli
100 g feta i tern
1 håndfuld valnødder

Tærtebund: Smuldr smør, flormelis og mel til det minder om brødkrummer. Pisk ægget let sammen og kom det i blandingen. Saml nu dejen med hænderne. Stop med at ælte dejen så snart den er ensartet og glat. Læg dejen i en pose og på køl i en ½ time. Lav i mellemtiden søde rødløg og tilbered fyldet.

Søde rødløg: Fjern skralden og skær rødløgene i helt tynde skiver. Smelt smørret på en varm pande og tilsæt rødløg, sukker og balsamico. Lad rødløgene karamellisere på panden indtil al væsken er fordampet. Lad dem svale inden de fyldes i tærten.

Fyld: Rør creme fraiche, æg, salt, muskat og peber sammen til en helt jævn masse. Rens de to broccoli og skær dem i mindre buketter. Kom lidt vand i bunden af en stor gryde og læg broccolibuketterne i gryden med den grønne side opad. Lad dem blanchere i 3-4 min under låg. Sigt vandet fra og lad broccolien køle af. Hak valnødderne groft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og fyld den i en stor tærteform. Tryk dejen godt fast langs kanterne. Forvarm ovnen til 180 grader.

Fyld tærten med et stykkebagepapir og en håndfuld bønner/linser og blindbag bunden i 15 min. Tag tærten ud af ovnen og fjern bagepapir og bønner. Fordel de søde rødlæg jævnt over bunden, drys med feta i tern og placer de små broccolibuketter smukt. Hæld æggefyldet på og drys til sidst med de hakkede valnødder. Bag tærten færdig midt i ovnen ved 180 grader i ca 35-45 min. til æggemassen er hævet op og har sat sig. Dæk evt. tærten til med lidt folie de sidste 15 min hvis broccolien bliver brændt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN